Alena Teclová

Psaní je mou prací a velkým koníčkem. Začala jsem už ve druhé třídě a dodnes si pamatuju na svou první pohádku o obrech, kteří se narodili v poli mezi hráškem a ukradli sedlákovi paruku. 🙂 Před pár lety, když se mi narodil syn, jsem se začala více zajímat o to, co jím a co mu tím pádem předám. Dnes už to beru jako samozřejmost a i když si myslím, že mám poměrně velký přehled, často narážím na něco, co mě překvapí. Ale jsem přesvědčená, že tak je to správně. 🙂
Když jsem byla malá, často jsem se pozastavovala nad povýšeností lidí vůči zvířatům. Rodiče mi říkali, že z toho vyrostu. Spletli se. Naopak se přidalo mnoho dalšího, s čím nesouhlasím, a to hlavně nezájem o životní prostředí.
Pevně doufám, že přijde den, kdy lidé konečně otevřou oči a uvidí tu hrůzu, co svou arogancí způsobili. Do té doby můžu dělat něco, co snad umím – psát. A doufat, že se texty dostanou k co nejvyššímu počtu čtenářů. A i kdyby změnily přístup jediného člověka, budu to považovat za veliký úspěch.
Aktuální články
- Což takhle dát si špenát? Je výborných v těstovinách, palačinkách i smoothies
- Kopřiva je místní superpotravina. Listy využijte na čaj i špenát, semínka na gomasio
- Ptačinec, česnáček, bršlice či svízel. Víte, jak tyto divoké byliny použít v kuchyni?
- Kurkuma barví kari na žluto. Kam použít mletý prášek a kde se hodí čerstvá?
- Kapusta? Hlávková zpestří karbanátky, růžičková polévku a kadeřávek smoothies
- Ředkvičky, vodnice, daikon. Vyznáte se v druzích ředkví a víte, kam je zapojit?
- Listové saláty nejsou jen na salát. Přidejte je do smoothie nebo rozmixujte na pesto
- Dejte (technickému) konopí šanci. Zařaďte konopná semínka a olej i do vašich jídel
- Čaj. Znáte příběh po vodě nejoblíbenějšího nápoje na světě?
- Kakao: raw je výživnější, pražené lépe chutná. Jak z něj uděláte domácí čokoládu?