Rýžový nákyp s meruňkami

Publikováno: 13. 03. 2022   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Rýžový nákyp s meruňkami
Ingredience:

1 hrnek lepivého druhu rýže
2,5 hrnku vody
skořice podle chuti
30 g rozinek
100 g sušených meruněk
sladidlo podle chuti
hrst lískových ořechů
2 jablka

Postup:

Nesířené sušené meruňky pokrájíme na čtvrtky a společně s rozinkami je namočíme do sklenice plné vody (tzv. sedmičky). Ideálně je tak necháme nabobtnat přes noc.

Voda díky tomu zesládne a není pak nutné používat tolik sladidla. Rýži propláchneme, přidáme slitou vodu z namočeného ovoce, přidáme špetku skořice a vše uvaříme do měkka. Rýže bude lehce krémovitá.

Do ní pak zamícháme namočené rozinky a švestky a případně ještě dosladíme. Vše řádně promícháme a navrstvíme do předem připravené skleněné zapékací mísy nebo do remosky. Nahoru nastrouhamé dvě jablka a posypeme nasekanými ořechy.

Pečeme na 180° C přibližně 30 minut.

Počet porcí:
2-3 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?