Raw banánové palačinky s ovocnou zmrzlinou

Publikováno: 10. 06. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Raw banánové palačinky
Postup:

Banánová palačinka podle zásad živé stravy je jednoduchá, budete ale na ni potřebovat kvalitní sušičku s rovnými pláty. Zralé banány oloupeme a rozmixujeme do hladka. Na jednu palačinku jsou potřeba dva větší nebo tři menší banány. Můžete je případně nastavit i jablky. Na plát sušičky rozprostřeme nepřilnavou podložku (většinou je dostanete přímo k sušičce) a rozmixované banány na ně stěrkou rovnoměrně rozmažeme do tenké vrsty. V sušičce je sušíme (do max. 42°C) okolo 10 hodin. Pak jdou lehce sloupnout a překvapí vás svojí pružností.

Palačinky chutnají mnohem lépe, než na první pohled vypadají. Můžete je naplnit krémem (namočené a rozmixované kešu ořechy s něčím sladkým), pokapat některým z rostlinných sirupů či jinak ochutit. Já jsem k nim připravil zmrzlinu z dvou zmrazených banánů a půl hrnku zmrazeného lesního ovoce. Potřebovat budete opět silnější mixér, který zvládne rozsekat zmrzlé ovoce. Po mixování zrmzlinu ihned servírujeme, protože se rychle roztéká.

Počet porcí:
1
Tagy:
Banány

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?