Raw oříškové kuličky

Publikováno: 19. 12. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
orechove-neotalky
Ingredience:

vypeckované datle
oříšky (mandle, lískové ořechy)
kokos, sezam na obalení

Postup:

Datle namočíme přes noc do vody, vodu ráno slijeme (popř. necháme jen trochu pro lepší rozmixování) a rozmixujeme na lepivá “povidla”. Ořechy (pro lepší stravitelnost nejlépe také namočené) rozmixujeme nahrubo. Smícháme ve větší misce, doporučuju přidávat datle do ořechů po menších dávkách a zkoušet konzistenci, která by měla být trochu tužší. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu, sezamovém semínku nebo třeba namletém máku.

Tip: Příliš datlí způsobuje, že je pak směs příliš měkká a kuličky špatně drží tvar. Je potřeba těsto zahustit např. strouhaným kokosem, nejideálněji pak trochou rozmixovaných lněných semínek, které skvěle táhnou vodu a po namočení jsou výborným pojivem. Stejně jako všechno další raw cukroví je dobré příliš neotálet s konzumací.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?