Rychlý kuskus s tempehem

publikováno: 12. 01. 2013   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Rychlý kuskus s tempehem
Ingredience:

pro 2-3 osoby:
1 kostka tempehu
menší cuketa
hrnek kuskusu
sušená rajčata
olej
sůj

Postup:

Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se voda vsákne do kuskusu, podle toho, zda chceme vodnatější nebo sušší jídlo buď stáhneme z ohně a nebo naopak mícháme a necháme přebytečnou vodu vypařit. Během vaření kuskusu se do něj hodí přidat sušená rajčata – zvláště pokud vám někde zůstaly tuhé sušší kousky, kterým už nepomůže ani sebelepší olej. Ve vodě ale krásně změknou a dají celému jídlu pěknou barvu i lehce nakyslou chuť.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?