Rychlý kuskus s tempehem

Publikováno: 12. 01. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Rychlý kuskus s tempehem
Ingredience:

pro 2-3 osoby:
1 kostka tempehu
menší cuketa
hrnek kuskusu
sušená rajčata
olej
sůj

Postup:

Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se voda vsákne do kuskusu, podle toho, zda chceme vodnatější nebo sušší jídlo buď stáhneme z ohně a nebo naopak mícháme a necháme přebytečnou vodu vypařit. Během vaření kuskusu se do něj hodí přidat sušená rajčata – zvláště pokud vám někde zůstaly tuhé sušší kousky, kterým už nepomůže ani sebelepší olej. Ve vodě ale krásně změknou a dají celému jídlu pěknou barvu i lehce nakyslou chuť.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?