Robi se špenátem a bramborovým knedlíkem

Publikováno: 20. 01. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Robi se špenátem a bramborovým knedlíkem
Ingredience:

robi
sojová omáčka na marinování (Shoyu, Tamari)

knedlík
600g uvařených brambor
100g hrubé mouky
100g krupice
sůl

špenát
450g mražený špenát
cibule
3 stroužky česneku
práškové sojové mléko
pepř
sůl

Postup:

Brambory na knedlík dáme vařit ve slupce. Oloupeme je, nastrouháme a smícháme s moukou, krupicí a trochou vody a soli a zpracujeme na těsto. Z těsta vytvoříme válečky a vložíme do vroucí vody. Vařečkou je občas promíchneme a vaříme asi 15 minut.

V pánci na lžíci oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a za občasného míchání necháme rozmrznout. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme 3 stoužky rozetřeného česneku. Pokud je špenát příliš řídký, můžeme ho zahustit práškovým sójovým mlékem nebo lahůdkovým droždím.

Robi obálky necháme namarinovat v kvalitní sójové omáčce a krátce orestujeme v rozpáleném oleji. Dochutíme čerstvé namletým pepřem.

Tagy:
Robi Špenát
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?