Raw karbanátek z pekanových ořechů

Publikováno: 19. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Raw karbanátek z pekanových ořechů
Ingredience:

1 hrnek pekanových ořechů
1/2 šálku lněného semínka
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce jablečného octa
půl lžičky chilli vloček
sůl podle chuti

Postup:

Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je z mojí zkušenosti vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další ingredience (já jsem přidal navíc oproti knížce Vegan v kondici, odkud recept pochází, ještě lahůdkové droždí a špetku drceného kmínu). V opačném případě může zůstat pár nerozmixovaných větších kousků ořechů. Z tohoto množství budou dva středně velké karbanátky. Pro živou variantu je stačí vytvarovat a rovnou servírovat. Je také možné ho upéct, cca 30 minut při teplotě do 150°C nebo zlehka osmahnout z obou stran na pánvi, ale pak ztratí spoustu prospěšných živin. Jako příloha se hodí zeleninový salát, s jedním karbanátkem vydá za poctivou večeři i pro většího hladovce.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
15 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?