Houbový guláš

publikováno: 18. 04. 2020   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Houbový guláš
Ingredience:

2 velké cibule
500g lesních hub (alternativně hlíva)
3 stroužky česneku
200g rajčatového protlaku
koření: sladká + pálivá paprika, kmín, bobkový list, nové koření
sůl nebo sypký zeleninový bujón
lahůdkové droždí

Postup:

Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší kousky. Podlejeme 100 ml vody a na mírnějším plameni a za občasného míchání necháme dusit. Ochutíme lžičkou soli nebo lžící sypkého zeleninového bujónu a přidáme 2-3 bobkové listy.

Až houby změknou, přidáme rajčatový protlak a 2 lžíce lahůdkového droždí a dusíme za občasného míchání dalších 10 minut. Na konci dochutíme solí, případně sójovou omáčkou. Podáváme s pokrájenými plátky čerstvé cibule, s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Guláš Houby
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?