Karbanátky

Karbanátky nepatří v kuchyni mezi atraktivní krasavce, ale mají mnohostranné a praktické využití – nejlepší jsou čerstvé, ale chutnají i za studena – na svačinu nebo výletě. Bezmasých variant existuje pestrá paleta, ať už jde o zeleninové, luštěninové, obilovinové, houbové nebo dokonce ořechové karbanátky. Obejdete se dokonce i bez vajec, pokud jako pojivo použijete rozmixovaná lněná semínka nebo lepivé a výživné luštěninové mouky.

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

08. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Kapustové karbanátky mezi těmi zeleninovými patří mezi krále. Jak na ně? Z kapusty oloupeme případné zvladlé listy, vykrájíme košťál a hrubější části žeber a pokrájíme je nahrubo. Podusíme je v lehce osolové … více

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

19. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nejdříve brokolici očistíme a rozebereme na menší růžičky. Dolní část stonku můžete oloupat a použít jako oblohu (chutná podobně jako kedlubna) nebo si jej ponechat na vývar. V mírně osolené vodě brokolici … více

repove-karbanatky.jpg

Karbanátky z červené řepy

11. 07. 2019   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady … více

Raw karbanátek z pekanových ořechů

Raw karbanátek z pekanových ořechů

19. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je z mojí zkušenosti vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?