Polévka z červené řepy

publikováno: 19. 03. 2018   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Polévky
Polévka z červené řepy
Ingredience:

větší cibule
2 mrkve
půl menší dýně hokkaido
3 červené řepy
1 petržel
kousek jablka
koření: bobkový list, nové koření, hřebíček
dochucení: sůl, ume ocet

Postup:

Chcete-li polévku připravit, nejprve orestujte nakrájenou cibuli v hrnci s malým množstvím sezamového oleje a špetkou soli. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni hokkaidó, petržel, červenou řepu a malý kousek jablka – pohrávejte si s poměry a pokaždé získáte originál v závislosti na tom, kterou zeleninu se rozhodnete zdůraznit. Orestujte chvíli společně, přidejte sůl a zalejte horkou vodou, aby byla veškerá zelenina ponořená. V tomto okamžiku můžete přidat bobkový list, nové koření a celé hřebíčky. Vaříme pomalu pod poklicí po dobu 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a dochutíme ume octem. Vyjmeme koření a ponorným mixérem pak polévku rozmixujeme na hladký krém. Na talíři podávejte se zelenou oblohou, jako je třeba nakrájená čerstvá petrželka.

Počet porcí:
3
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?