Polévka z červené řepy

Publikováno: 19. 03. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Polévky
Polévka z červené řepy
Ingredience:

větší cibule
2 mrkve
půl menší dýně hokkaido
3 červené řepy
1 petržel
kousek jablka
koření: bobkový list, nové koření, hřebíček
dochucení: sůl, ume ocet

Postup:

Chcete-li polévku připravit, nejprve orestujte nakrájenou cibuli v hrnci s malým množstvím sezamového oleje a špetkou soli. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni hokkaidó, petržel, červenou řepu a malý kousek jablka – pohrávejte si s poměry a pokaždé získáte originál v závislosti na tom, kterou zeleninu se rozhodnete zdůraznit. Orestujte chvíli společně, přidejte sůl a zalejte horkou vodou, aby byla veškerá zelenina ponořená. V tomto okamžiku můžete přidat bobkový list, nové koření a celé hřebíčky. Vaříme pomalu pod poklicí po dobu 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a dochutíme ume octem. Vyjmeme koření a ponorným mixérem pak polévku rozmixujeme na hladký krém. Na talíři podávejte se zelenou oblohou, jako je třeba nakrájená čerstvá petrželka.

Počet porcí:
3
Doba přípravy:
30 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?