Pikantní červená čočka s fazolemi a rajčaty

Publikováno: 07. 10. 2012   Autor/ka: redakce
Kuchyně: Mexická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Pikantní červená čočka s fazolemi a rajčaty
Ingredience:

1 větší cibule
hrnek loupané červené čočky
hrnek uvařených červených fazolí (nebo sterilované z plechovky)
2 větší rajčata
4 hrnky vody
koření:
směs chilli con carne
garam masala
sůl
lžička zeleninového bujónu

Postup:

Na kvalitním oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do zlatova až hněda, přisypeme podle chuti koření: chilli con carne, garam masala (poměr zhruba 1:1, případně upravíme podle toho, jestli preferujeme jídlo více pálivé), krátce jej osmahneme, aby ztmavlo, ale nezhořklo. Zamícháme a zalijeme vařící vodou. Do ní přidáme červenou čočku (poměr čočky ku vodě je zhruba 1:3-4), osolíme a jakmile začne čočka nabývat, je třeba ji pravidelně tu a tam zamíchat, aby se nepřipalovala.

Zhruba po půlhodině by se měla čočka začít rozpadat a utvořit hustou kaši, podle chuti ještě přidáme trochu sypkého zeleninového bujónu (pokud chceme jídlo pikantnější, můžetem přidat i rozetřený česnek), přidáme fazole, necháme za občasného míchání ještě zhruba pět minut obě chutě spojit. Nakonec přidáme nadrobno nakrájená rajčata a ještě chvilku povaříme (rajče tak dostane příjemně nakyslou chuť). Ideální příloha je jasmínová rýže.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?