Pikantní červená čočka s fazolemi a rajčaty

publikováno: 07. 10. 2012   autor/ka: redakce
Kuchyně: Mexická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Pikantní červená čočka s fazolemi a rajčaty
Ingredience:

1 větší cibule
hrnek loupané červené čočky
hrnek uvařených červených fazolí (nebo sterilované z plechovky)
2 větší rajčata
4 hrnky vody
koření:
směs chilli con carne
garam masala
sůl
lžička zeleninového bujónu

Postup:

Na kvalitním oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do zlatova až hněda, přisypeme podle chuti koření: chilli con carne, garam masala (poměr zhruba 1:1, případně upravíme podle toho, jestli preferujeme jídlo více pálivé), krátce jej osmahneme, aby ztmavlo, ale nezhořklo. Zamícháme a zalijeme vařící vodou. Do ní přidáme červenou čočku (poměr čočky ku vodě je zhruba 1:3-4), osolíme a jakmile začne čočka nabývat, je třeba ji pravidelně tu a tam zamíchat, aby se nepřipalovala.

Zhruba po půlhodině by se měla čočka začít rozpadat a utvořit hustou kaši, podle chuti ještě přidáme trochu sypkého zeleninového bujónu (pokud chceme jídlo pikantnější, můžetem přidat i rozetřený česnek), přidáme fazole, necháme za občasného míchání ještě zhruba pět minut obě chutě spojit. Nakonec přidáme nadrobno nakrájená rajčata a ještě chvilku povaříme (rajče tak dostane příjemně nakyslou chuť). Ideální příloha je jasmínová rýže.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
40 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?