Omáčka z shitake hub s těstovinami

Publikováno: 22. 11. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Omáčka z shitake hub s těstovinami
Ingredience:

2 cibule
50 g sušených hub shitake
menší cuketa
lněné semínko
houbové koření
mletý kmín
lahůdkové droždí

Postup:

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, aby nabobtnaly, poté je pokrájíme na tenší plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a smažíme na oleji do zlatohněda. Přidáme pokrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme houbovým kořením a mletým kmínem a podlijeme nálevem z hub. Ochutíme solí a kvalitní sojovou omáčkou a necháme dusit, mezitím najemno postrouháme cuketu a zamícháme do směsi. Cuketa se během 10 – 15 minut rozvaří a omáčku zahustí. Konzistenci ještě můžeme po stažení z ohně vylepšit trochou pomletého lněného semínka a lahůdkového droždí, které natáhnout část vody.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut + namáčení hub
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?