Marinované sojové plátky

Publikováno: 22. 06. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Marinované sojové plátky
Ingredience:

balení sojových plátků (cca 50g na 1 porci)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
menší cibule
1 lžička curry pasty
pár kapek citrónové šťávy
(volitelně) solamyl

Postup:

Sojové plátky povaříme v řádně okořeném nálevu zhruba půl hodiny, poté je necháme okapat a vytlačíme z nich přebytečnou vodu. Mezitím si připravíme marinádu, kterou lze různě obměňovat, já jsem tentokrát smíchal olivový olej, tamari omáčku, česnek protlačený (nebo nastrouhaný na jemném sítku), nadrobno nakrájenou cibuli, curry pastu a přidal trochu vývaru z vaření. Marinujeme nejlépe přes noc. Po namočení plátků jsem přidal ještě bramborový škrob, aby marináda zhoustla a při smažení udělala kůrčičku (místo pánve samozřejmě můžeme použít gril). Podáváme s bramborem, sojanézou a zeleninovou oblohou.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + marinování sojového masa
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?