Lněné sušenky

publikováno: 09. 04. 2013   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Přílohy
Lněné sušenky
Ingredience:

100g lněného semínka
100ml vody
sůl
koření podle chuti
volitelně: zeleninová drť z odšťavňování

Postup:

Vezměte lněné semínko a zalijte jej zhruba stejným množstvím vody (vhodné je přidávat vodu raději po menších dávkách). Nechejte nabobtnat, dokud se část vody nevstřebá a z druhé části se vytvoří lepivý gel. Tuhle směs dochuťte podle vlastní fantazie solí a různým kořením např:
– kari
– s nadrobno pokrájenými sušenými rajčaty, oregánem
– s houbovým kořením a mletým kmínem

Můžete využít také drť z odšťavňování např. mrkve nebo červené řepy.

Z této směsi tvarujte na plech pokrytý pečícím papírem malé tenké placičky. Ty pak – pokud nemáte sušičku – sušíme v zimě na topení, v létě pak na sluníčku (teplota by neměla přesáhout 42 stupňů, kdy se v potravinách ničí enzymy).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut + sušení
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?