Lněné sušenky

Publikováno: 09. 04. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Přílohy
Lněné sušenky
Ingredience:

100g lněného semínka
100ml vody
sůl
koření podle chuti
volitelně: zeleninová drť z odšťavňování

Postup:

Vezměte lněné semínko a zalijte jej zhruba stejným množstvím vody (vhodné je přidávat vodu raději po menších dávkách). Nechejte nabobtnat, dokud se část vody nevstřebá a z druhé části se vytvoří lepivý gel. Tuhle směs dochuťte podle vlastní fantazie solí a různým kořením např:
– kari
– s nadrobno pokrájenými sušenými rajčaty, oregánem
– s houbovým kořením a mletým kmínem

Můžete využít také drť z odšťavňování např. mrkve nebo červené řepy.

Z této směsi tvarujte na plech pokrytý pečícím papírem malé tenké placičky. Ty pak – pokud nemáte sušičku – sušíme v zimě na topení, v létě pak na sluníčku (teplota by neměla přesáhout 42 stupňů, kdy se v potravinách ničí enzymy).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut + sušení

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?