Kuskus s hlívou ústřičnou

Publikováno: 13. 04. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Kuskus s hlívou ústřičnou
Ingredience:

větší cibule
hlíva ústřičná (200g)
kuskus (100g, nejlépe celozrnný)
sypký zeleninový bujón

Postup:

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, dokud hlíva nepustí větší část vody. Poté přidáme čajovou lžičku zeleninového bujónu, zalijeme cca 250 ml horké vody a přisypeme kuskus. 3-4 minuty společně podusíme za občasného míchání, poté stáhneme z ohně a necháme kuskus vstřebat zbytek vody.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?