Kuskus s hlívou ústřičnou

Publikováno: 13. 04. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Kuskus s hlívou ústřičnou
Ingredience:

větší cibule
hlíva ústřičná (200g)
kuskus (100g, nejlépe celozrnný)
sypký zeleninový bujón

Postup:

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, dokud hlíva nepustí větší část vody. Poté přidáme čajovou lžičku zeleninového bujónu, zalijeme cca 250 ml horké vody a přisypeme kuskus. 3-4 minuty společně podusíme za občasného míchání, poté stáhneme z ohně a necháme kuskus vstřebat zbytek vody.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?