Fazolová polévka

Publikováno: 10. 04. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Polévky
Fazolová polévka
Ingredience:

100g suchých fazolí
4 velké brambory
větší cibule
1 lžíce luštěninové mouky
paprika (koření)
kmín
bobkový list
nové koření
majoránka
olej
sůl

Postup:

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením vodu slijeme, doplníme čerstvou a vaříme se saturejkou nebo mořskými řasami (ty zmírňují nadýmání) do měkka (podle velikosti fazolí 70 – 90 minut).

Poté ve větším hrnci na troše oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na menší kostky pokrájené brambory. Lehce zaprášíme paprikou a hladkou moukou, chvíli promícháme, aby se opražila, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření a zalijeme horkou vodou.

Jakmile začnou brambory měknout, přidáme uvařené fazole i s trochou vývaru (v něm sice zůstane část nadýmavých látek, ale dodá polévce správnou chuť) a ještě společně povaříme, dokud brambory nezměknou úplně. Polévku můžeme zahustit rostlinnou smetanou nebo lahůdkovým droždím.

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí:
3 porce
Doba přípravy:
25 minut + vaření fazolí
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?