Dýňová polévka

Publikováno: 20. 11. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Polévky
Dýňová polévka
Ingredience:

menší dýně hokaido
kari koření
olej
sůl
volitelně smetana (klasická nebo rostlinná)

Postup:

Dýni hokaido (obyčejná dýně se přiliš nehodí) očistíme, zbavíme semen a nahrájíme na menší kostky i se slupkou (ta změkne). Lehce ji orestujeme na olivovém oleji, osolíme, můžete také přidat kari nebo indické koření a zalijeme menším množstvím vody. Vaříme zhruba čtvrt hodiny, dokud dýně nezměkne, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme sójovou omáčkou a v případě potřeby zahustíme smetanou (vegani sójovou či ovesnou).

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
25 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?