Dýně Hokaido s fazolemi

publikováno: 19. 10. 2013   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Dýně Hokaido s fazolemi
Ingredience:

půlka menší dýně hokaido
plechovka fazolí
koření: paprika, chilli, římský kmín
olej
zelenina (jako obloha či příloha)

Postup:

Dýni hokaido rozkrojíme, očistíme o měkkého středu se semínky a opláchneme. Pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a orestujeme na pánvi v troše oleje, dokud slupka nezměkne. Okořeníme paprikou, trochou drceného římského kmínu a kdo má rád pálivejší, také chilli a zasypeme propláchnutými fazolemi z plechovky. Tady malá odbočka – zpracované potraviny příliš nevyužívám a nedoporučuju, ale plechovkové fazole (vybírám zásadně ten ty v nálevu, nikoliv v rajčatové omáčce) většinou neobsahují žádné konzervanty, jsou rychle po ruce a hlavně nadýmají jen málo, nebo vůbec. Dýni s fazolemi ještě krátce restujeme a mícháme. Podáváme s chlebem, nebo ještě lépe s hromadou zeleniny.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?