Dýně Hokaido s fazolemi

Publikováno: 19. 10. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Dýně Hokaido s fazolemi
Ingredience:

půlka menší dýně hokaido
plechovka fazolí
koření: paprika, chilli, římský kmín
olej
zelenina (jako obloha či příloha)

Postup:

Dýni hokaido rozkrojíme, očistíme o měkkého středu se semínky a opláchneme. Pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a orestujeme na pánvi v troše oleje, dokud slupka nezměkne. Okořeníme paprikou, trochou drceného římského kmínu a kdo má rád pálivejší, také chilli a zasypeme propláchnutými fazolemi z plechovky. Tady malá odbočka – zpracované potraviny příliš nevyužívám a nedoporučuju, ale plechovkové fazole (vybírám zásadně ten ty v nálevu, nikoliv v rajčatové omáčce) většinou neobsahují žádné konzervanty, jsou rychle po ruce a hlavně nadýmají jen málo, nebo vůbec. Dýni s fazolemi ještě krátce restujeme a mícháme. Podáváme s chlebem, nebo ještě lépe s hromadou zeleniny.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?