Dýňovo-cizrnové pyré s rýží

Publikováno: 12. 10. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
cizrno-dynova-kase
Ingredience:

dva hrnky nakrájené dýně
dva hrnky uvařené cizrny
olej
koření (garam masala, kari, popř. trocha chilli)
kokosové mléko (volitelně)

Postup:

Na oleji orestujeme na kostky pokrájenou dýni (hokaido můžeme i se slupkou, tvrdší dýně raději zlehka oloupeme) a necháme zlehka změknout. Přidáme koření (sůl, garam masala nebo kari), necháme je provonět a podlijeme půl hrnkem horké vody. Přidáme předem uvařenou cizrnu. Společně dusíme, dokud dýně není měkká. Pokud máme po ruce, může přidat pro zjemnění pár lžic kokosového mléka. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem na hrubější kaši, která by však měla zůstat hustější. Podáváme s rýží.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?