Domácí karobela

Publikováno: 13. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Domácí karobela
Ingredience:

poleva na ovoce
cca 10 sušených vypeckovaných datlí
60g lískových ořechů
30g kešu (je možno je také nahradit lískovými ořechy)
2 lžíce praženého karobu
1dl voda

hustější varianta jako sladká pomazánka
cca 10 sušených vypeckovaných datlí
60g lískových ořechů
30g kešu (je možno je také nahradit lískovými ořechy)
2 lžíce praženého karobu
30g kokosového oleje

Postup:

Tuto báječnou karobelu můžete udělat ve dvou variantách – buď jako polevu na ovocný salát, kterému dodá větší sytost nebo jako sladkou pomazánku. V první variantě (určené k přímé spotřebě) můžete ořechy namočit přes noc, budou mít lepší stravitelnost. Vložíme je do mixéru, přidáme sušené datle (pokud máte méně výkonný mixér, můžete je také namočit), karob a vodu a rozmixujeme do hladka. Ovoce pokrájím na menší kousky, poleju karobelou a mám vydatnou snídani. Občas ještě před snídaní sportuju, takže do polevy přidávám i jednu odměrku (cca 12g) svého oblíbeného čokoládového proteinu.

Pokud chcete vyrobit sladkou pomazánku ala Nutella, ořechy nenamáčejte, nebo je pak dobře osušte (voda by snižovala trvanlivost). Použít můžete násobné množství a vodu nahraďte kokosovým olejem, roztopeným ve vodní lázni, aby se směs lépe mixovala. Z mixéru pak karobelu přemístěte do skleničky a skladujte v lednici (nejspíše ji sníte mnohem dříve, než by “prošla” trvanlivost).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
5 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?