Karob / Svatojánský chléb

Karob je prášek získaný z lusků rohovníku obecného. Jeho výhodou je množství minerálů a naopak zanedbatelné množství tuku a absence kofeinu, a proto se karob v mnohých receptech používá jako náhrada kakaa. Je také oblíbený jako surovina pro bezlepkové pečení.

Karob

Po kakau chutnající karob je nabitý minerály. Neměl by chybět ve vaších kaších

16. 11. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Karob, známý také pod jménem svatojánský chléb, se vyrábí mletím lusků rohovníku obecného. Obsah bílkovin se v karobu pohybuje okolo 5 procenty, hojně jsou v něm zastoupeny vápník, draslík, hořčík, sodík, fosfor a železo, vitaminy A, B a D. Další výhodou zanedbatelné množství tuku a absence kofeinu, a proto se karob v mnohých receptech používá jako náhrada kakaa. Protože je bohatý na přírodní cukry a pokrmy s ním není nutné tolik doslazovat.

Domácí karobela

Domácí karobela

13. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Tuto báječnou karobelu můžete udělat ve dvou variantách – buď jako polevu na ovocný salát, kterému dodá větší sytost nebo jako sladkou pomazánku. V první variantě (určené k přímé spotřebě) můžete ořechy … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?