Čočka s jasmínovou rýží

Publikováno: 18. 10. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Čočka s jasmínovou rýží
Ingredience:

větší cibule
300g rajčatové pyré
předem uvařená černá čočka
2 PL kokosu
koření: kurkuma, zázvor, kari pasta, římský kmín
česnek

Postup:

Osmažit na oleji větší cibuli pokrájenou na drobno, přidat po lžičce kurkumu a zázvor, lžíce červené kari pasty, sůl, 2 lžíce kokosu namočeného v trošce vody, špetku římského kmínu. Přidat cca 300 g rajčatového pyré povařit a nakonec pár stroužků nastrouhaného česneku a zhruba 300g předem uvařené černé čočky. Podáváme s rýží.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?