Čočka s jasmínovou rýží

publikováno: 18. 10. 2015   autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Čočka s jasmínovou rýží
Ingredience:

větší cibule
300g rajčatové pyré
předem uvařenou čočku
2 PL kokosu
koření: kurkuma, zázvor, kari pasta, římský kmín
česnek

Postup:

Osmažit na oleji větší cibuli pokrájenou na drobno, přidat po lžičce kurkumu a zázvor, lžíce červené kari pasty, sůl, 2 lžíce kokosu namočeného v trošce vody, špetku římského kmínu. Přidat cca 300 g rajčatového pyré povařit a nakonec pár stroužků nastrouhaného česneku a zrhuba 300g předem uvařené čočky. Podíváme s rýží.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Čočka Kokos
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?