Drobnozrnná čočka pochází z Asie, velkozrnná z okolí Středozemního moře, odkud se postupně rozšířila i do Evropy. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí semen, tak jejich barvou – vedle v Česku nejrozšířenější hnědé a dnes stále populárnější červené může být čočka i žlutá, zelená nebo černá.
Černou čočku (známou jako beluga) namočte na 2 – 3 hodiny do studené vody. Vodu poté vylejte, doplňte čerstvou, zlehka osolte a dejte vařit na mírný plamen. Mezitím dýni Hokkaidó očistěte a … více
Osmažit na oleji větší cibuli pokrájenou na drobno, přidat po lžičce kurkumu a zázvor, lžíce červené kari pasty, sůl, 2 lžíce kokosu namočeného v trošce vody, špetku římského kmínu. Přidat cca 300 … více
Červenou, zelenou, žlutou, hnědou i černou čočku koupíte online v eshopu Grizly.cz.