Černá čočka beluga

Černou čočku, které se říká beluga, využijete podobně jako ostatní druhy čoček – do polévek, pomazánek, hlavních jídel, ale také třeba do salátů nebo na klíčení. Mimochodem, pigment této nejmenší z čoček obsahuje podobná barviva a antioxidanty, které se nacházejí v borůvkách a ostružinách.

Kari z černé čočky a dýně Hokkaidó

Kari z černé čočky

09. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Černou čočku (známou jako beluga) namočte na 2 – 3 hodiny do studené vody. Vodu poté vylejte, doplňte čerstvou, zlehka osolte a dejte vařit na mírný plamen. Mezitím dýni Hokkaidó očistěte a … více

Červenou, zelenou, žlutou, hnědou i černou čočku koupíte online v eshopu Grizly.cz.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?