Kokos

Kokosový ořech je všestranou surovinou širokého použití. Vyrábí a získává se z něj kokosový olej, kokosové mléko, kokosová voda, používá se také usušená dužina, strouhaná nahrubo i rozemletá na jemnou mouku.

Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

20. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Vypeckované datle promáčkneme (občas se v nich skrývá zapomenutá pecka) a zalejeme studenou vodou. Necháme je 2 hodiny, ale nejlépe přes noc nabobtnat. Poté přebytečnou vodu slejeme, bude příjemně sladká a můžete … více

Žampiónová krémová polévka

Žampiónová krémová polévka

13. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nejprve si připravíme domácí rostlinnou smetanu: půl hrnku ovesných vloček a půl hrnku kvalitního strouhaného kokosu zalejeme přes noc hrnkem studené vody (rychlou alternativou je zalití vřící vodou a bobtnání cca 10 … více

Kokosová slanina

Veganská “slanina” z kokosových chipsů

09. 06. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Toužíte po křupavé veganské “slanině”, kterou můžete ozvláštnit krémové polévky nebo saláty? Zkusit to můžete z osmažených či opečených tenkých plátků tempehu či tofu, ale dnes vám poradím verzi s kokosovými chipsy. … více

Čočka s jasmínovou rýží

Čočka s jasmínovou rýží

18. 10. 2015   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Osmažit na oleji větší cibuli pokrájenou na drobno, přidat po lžičce kurkumu a zázvor, lžíce červené kari pasty, sůl, 2 lžíce kokosu namočeného v trošce vody, špetku římského kmínu. Přidat cca 300 … více

datlove-lanyzky

Datlové lanýžky

19. 12. 2014   napsal/a: Mirka Slámová | rubrika:

Jeden sáček strouhaného kokosu (250g) spojit s asi hrstí namletých datlí. Udělat kuličky a obalit v nepraženém kakau. Jednoduché, prosté, božsky sladko-hořké, delikatesní.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?