Cibulačka

Publikováno: 09. 08. 2016   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Polévky
CIbulačka
Ingredience:

3 velké cibule
1 lžíci hladké mouky
0,75l zeleninového vývaru (nebo zeleninový bujón + horká voda)
1 bobkový list
3 lžíce oleje na osmažení

Postup:

Cibule oloupejte a pokrájejte na tenčí měsíčky. Smažte je na mírném ohni na oleji cca 15 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Poté je zaprašte moukou, kterou nechejte lehce oprašit. Přidejte vývar, bobkový list a na mírném ohni vařte zhruba 20 minut. Vyndejte bobkový list a můžete podávat. Nezapomeňte k cibulačce připravit domácí krutóny.

Počet porcí:
3
Doba přípravy:
35 minut
Tagy:
Cibule

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?