Ajvar

Publikováno: 12. 03. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Pomazánky
Ajvar
Ingredience:

2 velké lilky
6-8 červených paprik
125 ml olivového oleje
dochucení: sůl, pepř, 2 stroužky česneku, štáva z jednoho citronu

Postup:

Ajvar – tradiční chorvatskou paprikovou pastu připravíte tak, že lilky nejprve pokrájíte na kolečka, osolíte a necháte vypotit. Otřete je ubrouskem a společně s očištěnými paprikami je upečte v troubě do měkka. Oloupejte je, nahrubo pokrájejte a vložte do mixéru. Mixujte je společně s česnekem a citrónovou šťávou a olejem, dochuťte solí a pepřem.

Tagy:
Lilek Paprika
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?