Zapečená pohanka s hlívou

Publikováno: 06. 04. 2017   Autor/ka: ilovetofu
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Zapečená pohanka s hlívou
Ingredience:

větší cibule
400 g hlívy ústřičné
1 hrnek loupané pohanky
1 balíček uzeného tofu
2 střední mrkve
sušená rajčata
olivový olej
koření: drcený kmín, houbové koření, majoránka, sójová omáčka, sůl

Postup:

Pohankové kroupy uvaříme v hrnci s dvojnásobným množstvím osolené vody.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a dáme na něj smažit na drobno pokrájenou cibuli. Hlívu pokrájíme na nudličky a přidáme na pánev. Několik minut restujeme, přidáme houbové koření a kmín.

Tofu pokrájíme na malé kostky, nakládaná sušená rajčata zase na menší proužky. Mrkev nastrouháme najemno a spolu s tofu a rajčaty přidáme do směsi a vše ještě krátce dusíme na pánvi.

Poté připravenou směs smícháme s pohankou a vložíme do pečící mísy. Pečeme 20 minut při 180 °C. Podáváme posypané sezamezánem, výbornou přílohou je kysené zelí.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?