Zapečená pohanka s hlívou

Publikováno: 06. 04. 2017   Autor/ka: ilovetofu
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Zapečená pohanka s hlívou
Ingredience:

větší cibule
400 g hlívy ústřičné
1 hrnek loupané pohanky
1 balíček uzeného tofu
2 střední mrkve
sušená rajčata
olivový olej
koření: drcený kmín, houbové koření, majoránka, sójová omáčka, sůl

Postup:

Pohankové kroupy uvaříme v hrnci s dvojnásobným množstvím osolené vody.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a dáme na něj smažit na drobno pokrájenou cibuli. Hlívu pokrájíme na nudličky a přidáme na pánev. Několik minut restujeme, přidáme houbové koření a kmín.

Tofu pokrájíme na malé kostky, nakládaná sušená rajčata zase na menší proužky. Mrkev nastrouháme najemno a spolu s tofu a rajčaty přidáme do směsi a vše ještě krátce dusíme na pánvi.

Poté připravenou směs smícháme s pohankou a vložíme do pečící mísy. Pečeme 20 minut při 180 °C. Podáváme posypané sezamezánem, výbornou přílohou je kysené zelí.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?