Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem

Publikováno: 18. 10. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem
Ingredience:

Omáčka:
větší cibule
250g žampionů
zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón s vodou)
koření: sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček

Bramborový knedlík (na jednu šišku)
300 g brambor
100 g hrubé mouky
sůl

Postup:

Omáčka:
Osmažíme cibulku s celým kmínem, přidáme žampiony, podlejeme zeleninovým vývarem, dusíme, okořeníme (sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček) a nakonec zahustíme (podle možností buď moukou anebo rostlinnou smetanou).

Knedlík:
Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku a špetku lžičky soli. Vypracujeme těsto, aby drželo tvar (jinak je teb a přidat mouku). Vytvarujeme šišku a vyříme zhruba čtvrhodinku, dokud nevyplave na hladinu.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?