Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem

Publikováno: 29. 06. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Ostatní
Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem
Ingredience:

tataráček:
50g sušená rajčata
200g čerstvá rajčata
stroužek česneku
koření: bazalka, oregáno

sezamezán:
100g sezamové semínko
30g lahůdkové droždí
sůl
volitelně: 1/2 lžičky prášku ze sušené cibule

Postup:

Topinky sice nepatří mezi zdravé potraviny, ale občas zůstane doma zbytek starého chleba a člověka chytne večer mlsná. Raw tataráček a sezamezán však nutriční hodnoty vylepší příznivějším směrem.

Tataráček

Nejlépe v nožovém mixéru rozmixujeme sušená a čerstvá rajčata se stroužkem česneku a bylinkami (ideální je čerstvá bazalka). Vhodnější jsou suchá sušená rajčata, protože lépe natáhnou šťávu z čerstvých rajčat a tataráček bude hustější. Přidat můžete lžíci olivového oleje. Právě smícháním sušených a čerstvých rajčat můžete vyvážit jejich nevýraznou chuť v zimních měsících. Tataráček můžete inovovat podle toho, co máme po ruce – trochu červené papriky, balíček oliv, mrkev a podobně, rajčata by však měla být dominantní. Nejchutnější je čerstvě připravený.

Posypový sezamezán

Jak na to? Sezamové semínko umeleme nebo umixujeme ve stolním mixéru na jemnější prášek, na tři díly přidáme zhruba jeden díl lahůdkového droždí, větší špetku soli a pořádně promícháme. Zbytek sezamezánu můžeme uchovat ve skleničce v lednici a přidat ho do salátů, těstovin nebo s ním posypat chleba s pomazánkou.

Počet porcí:
2-3 porce
Doba přípravy:
20 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?