Seitanový guláš a cuketové placky

Publikováno: 12. 08. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Seitanový guláš a cuketové placky
Postup:

Guláš – seitan speciál namarinujeme pár hodin ve směsi oleje, černého piva, česneku, mleté papriky a soli. Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme seitan i s marinádou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, mletý kmín, libeček, zalijeme zeleninovým vývarem, zahustíme a povaříme.

Placky – nastrouháme střední cuketu a vymačkáme z ní vodu, přidáme 4 lžíce kukuřičné mouky, 2 lžíce hladké mouky, lžíci solamylu rozmíchaného v trošce vody, kapku oleje, 2 lžíce lahůdkového droždí, 4 stroužky česneku, malou cibuli, pažitku, sůl, pepř a mletý kmín. Vytvoříme placky, které smažíme z obou stran.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?