Salát z červené řepy

Publikováno: 04. 01. 2015   Autor/ka: Natálie Hrubá
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Saláty
Salát z červené řepy
Ingredience:

2 bulvy červené řepy
3 lžíce oleje
2 lžíce veganské zakysané smetany
1 lžíce černého hořčičného semínka
pepř
sůl
asafoetida
šťáva z citronu

Postup:

Červenou řepu uvařenou ve slupce oloupeme a její 2/3 nastrouháme na hrubém struhadle, zbývající 1/3 na jemném struhadle. Během vaření řepy si připravíme čons, díky kterému koření rozvine svou chuť a uvolní účinné látky – na pánvi rozpálíme rostlinný olej a přisypeme hořčičné semínko – nyní je nutné pánev zakrýt poklicí, jelikož semínko vyskakuje z pánve.

Jakmile semínka vypukají, přidáme dle chuti asafoetidu a mletý černý pepř a necháme chvíli opražit na pánvi. Hotový čons smícháme s nastrouhanou řepou a zakysanou smetanou a dochutíme solí, citronovou šťávou a dle chuti případně mletým cukrem.

PS: asafoetida, nebo-li čertovo lejno, je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Svůj český název získala pro velmi specifickou vůni. Používá se v indické kuchyni.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?