Salát z červené čočky

publikováno: 22. 06. 2022   autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Saláty
Salát z červené čočky
Ingredience:

1/2 hrnku červené čočky
200g oblíbeného listového salátu nebo mix
hrst cherry rajčat
1 žlutá nebo oranžová paprika
1/2 lžíce šťávy z citronu
1/2 lžíce rostlinného sirupu (pro nevegany medu)
1/2 lžíce dijónské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, petrželka
hrst oblíbených ořechů
1/4 červené cibule

Postup:
  1. Půl hrnku červené čočky propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut. Nechceme ji rozvařit. Chceme, aby byla v salátu spíše křupavá.
  2. V míse smícháme různé druhy salátů – podle toho, jaké máme rádi. Můžeme koupit již připravený mix salátů (polníček, rukola, špenátové listy, apod). Přidáme nakrájená cherry rajčata a papriku na malé kousky. Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.
  3. Připravíme dresing – smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu,1/2 lžíce dijónské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou (nebo sušenou) petrželku. Dresing zlehka vmícháme do salátu.

 

Tip 😉

Do salátu můžete přidat nasekané oblíbené ořechy a ozdobit červenou cibulí nakrájenou na malé proužky.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
15 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?