Salát z červené čočky

Publikováno: 22. 06. 2022   Autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Saláty
Salát z červené čočky
Ingredience:

1/2 hrnku červené čočky
200g oblíbeného listového salátu nebo mix
hrst cherry rajčat
1 žlutá nebo oranžová paprika
1/2 lžíce šťávy z citronu
1/2 lžíce rostlinného sirupu (pro nevegany medu)
1/2 lžíce dijónské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, petrželka
hrst oblíbených ořechů
1/4 červené cibule

Postup:
  1. Půl hrnku červené čočky propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut. Nechceme ji rozvařit. Chceme, aby byla v salátu spíše křupavá.
  2. V míse smícháme různé druhy salátů – podle toho, jaké máme rádi. Můžeme koupit již připravený mix salátů (polníček, rukola, špenátové listy, apod). Přidáme nakrájená cherry rajčata a papriku na malé kousky. Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.
  3. Připravíme dresing – smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu,1/2 lžíce dijónské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou (nebo sušenou) petrželku. Dresing zlehka vmícháme do salátu.

 

Tip 😉

Do salátu můžete přidat nasekané oblíbené ořechy a ozdobit červenou cibulí nakrájenou na malé proužky.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
15 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?