Zeleninový salát s naklíčenou čočkou a mungem

Publikováno: 08. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Saláty
Zeleninový salát s naklíčenou čočkou a mungo
Ingredience:

červená nebo žlutá paprika
4 střední rajčata
půl salátové okurky
listový / římský salát
mungo klíčky
klíčky čočky
konopný / olivový olej lisovaný za studena
ume ocet
bazalka
pepř

Postup:

Salát pečlivě omyjeme a natrháme na kousky, papriku, rajčata a okurky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme dohromady, přidáme hrst klíčku munga a čočky, čerstvou bazalku, zakapeme kvalitním olejem, okyselíme ume octem (pokud nemáte, využijte balzamico) a ochutíme solí a čestvě namletým pepřem. Pro zvýšení živin do salátů přidávám i lžičku vloček mořské řasy dulse, bohaté na železo.

Počet porcí:
1
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?