Zeleninový salát s naklíčenou čočkou a mungem

Publikováno: 08. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Zeleninová jídla
Druh jídla: Saláty
Zeleninový salát s naklíčenou čočkou a mungo
Ingredience:

červená nebo žlutá paprika
4 střední rajčata
půl salátové okurky
listový / římský salát
mungo klíčky
klíčky čočky
konopný / olivový olej lisovaný za studena
ume ocet
bazalka
pepř

Postup:

Salát pečlivě omyjeme a natrháme na kousky, papriku, rajčata a okurky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme dohromady, přidáme hrst klíčku munga a čočky, čerstvou bazalku, zakapeme kvalitním olejem, okyselíme ume octem (pokud nemáte, využijte balzamico) a ochutíme solí a čestvě namletým pepřem. Pro zvýšení živin do salátů přidávám i lžičku vloček mořské řasy dulse, bohaté na železo.

Počet porcí:
1
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?