Čočkový salát s kukuřízkem

Publikováno: 08. 09. 2022   Autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Saláty
čočkový salát
Ingredience:

200g čočky velkozrnné zelené
1 balení salátu little gem
200g cherry rajčat
200g ředkviček
1 salátová okurka
1 balení kukuřízku nebo tofu
hrst oblíbených semínek
1 lžička sójové omáčky
sůl, pepř
olivový olej
šťáva z citronu

Postup:
  1. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Přidáme půl lžičky soli, přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Vodu slijeme a čočku propláchneme pod studenou vodou. Cílem je, aby uvařená čočka byla stále trošku křupavá.
  2. V míse smícháme oblíbený listový salát (použila jsem little gem), nakrájená cherry rajčata na čtvrtky, ředkvičky na plátky a salátovou okurku na malé kousky.
  3. Přidáme uvařenou čočku, zakápneme citronem, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Promícháme.
  4. Kukuřízek (stejně dobře poslouží tofu) nakrájíme na malé kostičky a na trošce olivového oleje orestujeme dozlatova. Přidáme do salátu.
  5. Semínka opečeme na suché pánvi, poté vypneme plamen a zakápneme sójovou omáčkou. Promícháme. Opečenými semínky salát dozdobíme přímo na talíři. 👌👌
Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?