Rychlá papriková cizrna

Publikováno: 10. 02. 2015   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Rychlá papriková cizrna
Ingredience:

2 hrnky uvařené cizrny
2 menší cibule
1 lžička mleté papriky (případně ještě trocha chilli)
2 lžíce lahůdkového droždí
sypký zeleninový bujón (např. Wurzl)

Postup:

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažíme do zlatohněda, zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, aby zmavla, ale nezhořkla. Přidáme cizrnu, zeleninový bujón a půl hrnku horké vody (případně i trochu vývaru z cizrny, sice jsou v něm i nadýmavé látky, ale zase lépe šmakuje). Krátce provaříme a zahustíme lahůdkovým droždím. Kdo má rád pikantnější chuť, může nakonec přidat 2 protlačené nebo jemně nastrouhané stroužky česneku.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + vaření cizrny

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?