Rychlá papriková cizrna

Publikováno: 10. 02. 2015   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Rychlá papriková cizrna
Ingredience:

2 hrnky uvařené cizrny
2 menší cibule
1 lžička mleté papriky (případně ještě trocha chilli)
2 lžíce lahůdkového droždí
sypký zeleninový bujón (např. Wurzl)

Postup:

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažíme do zlatohněda, zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, aby zmavla, ale nezhořkla. Přidáme cizrnu, zeleninový bujón a půl hrnku horké vody (případně i trochu vývaru z cizrny, sice jsou v něm i nadýmavé látky, ale zase lépe šmakuje). Krátce provaříme a zahustíme lahůdkovým droždím. Kdo má rád pikantnější chuť, může nakonec přidat 2 protlačené nebo jemně nastrouhané stroužky česneku.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + vaření cizrny
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?