Raw meruňkový domeček

Publikováno: 18. 12. 2014   Autor/ka: Mirka Slámová
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Raw meruňkový domeček
Ingredience:

meruňky nesířené, ideálně bio
rozinky nesířené, ideálně bio
banány sušené nebo čerstvé
pohanka
vlašské ořechy

Postup:

Večer předem namočíte do vody pohanku, stejně tak vlašské ořechy, sušené meruňky a hrozinky. Namočenou pohanku rozdrtíte v mixeru spolu s namočenými vlašskými ořechy a přidáte tam sezam. Tím vytvoříte “těsto”. Namočené rozinky a meruňky také rozdrtíte v mixeru a budete je pak používat jako náplň domečku. A nakonec banán, sušený nebo čerstvý, ten bude tvořit základnu.

Použijte formičku na vosí úly, vysypete si ji pokaždé sezamem, napěchujete tam “těsto”, uděláte dírku, dáte dovnitř rozdrcené meruňky s hrozinkami a celé to postavíte na banán. Na spodní stranu čerstvého banánu můžete dát také sezam, aby se vám to nelepilo na talíř.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?