Rozinky recepty

Rozinky jsou sušené plody kuliček vinné révy. Existuje mnoho barevných i velikostních variant podle odrůdy a způsobu sušení. Oblíbené jsou především v müsli a snídaňových kaších, nejlépe chutnají přes noc nabobtnané ve vodě. Často se používají při pečení mazanců, vánoček či štrůdlů.

rozinko-pernickove-chomacky

Rozinkovo-perníkové chomáčky

19. 12. 2014   napsal/a: Mirka Slámová | rubrika:

Vlašské ořechy smíchejte s namočenými hrozinkami v mixéru a rozdrťte, přidejte perníkové koření. “Těsto” může být řidší, dejte ho do sáčku na zdobení a nastříkejte do košíčků. Na dno můžete dát nějaká … více

Raw meruňkový domeček

Raw meruňkový domeček

18. 12. 2014   napsal/a: Mirka Slámová | rubrika:

Večer předem namočíte do vody pohanku, stejně tak vlašské ořechy, sušené meruňky a hrozinky. Namočenou pohanku rozdrtíte v mixeru spolu s namočenými vlašskými ořechy a přidáte tam sezam. Tím vytvoříte “těsto”. Namočené … více

Maková snídaně pro silné kosti

Maková snídaně pro silné kosti

08. 03. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Následující jednoduchý recept se dá připravit v mnoha obměnách. Základní ingrediencí jsou jablka pokrájená na menší kostky a čerstvě namletý mák. Osladíme jej přes noc namočenými rozinkami (popř. datlemi, křížalami, pokrájenými na … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?