Quinoová kaše s ovocem

publikováno: 05. 03. 2021   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Snídaně
Quinoová kaše s ovoce
Ingredience:

1 menší hrnek quinoi
2,5 hrnku vody
ovoce
semínka na posypání
volitelně lžička tekutého sladidla

Postup:

Quinoa ke snídani? Tato pseudoobilovina se v množství bílkovin může měřit s ovesnými vločkami, navíc má kompletnější spektrum esenciálních aminokyselin. Pokud jsou vaše snídaně monotónní, dejte ji určitě šanci.

Hrnek quinoi zalejeme 2,5 násobkem vody. Přivedeme k varu a vaříme 12 – 15 minut. Quinoa je zpočátku sypčí, při delším vaření začně “kašovatět”. Vypneme ji podle konzistence, kterou chceme docílit a necháme chvíli vychladnout.

Mezitím si očistíme a připravíme ovoce (v tomto případě banán a hruška). Quinou přemístíme do misky a nahoru přidáme pokrájené ovoce. Posypeme semínky (sezamová zlepší vaši bilanci vápníků, chia nebo konopná zase omega-3 mastných kyselin), ale třeba také kokosem a podle potřeby dosladíme. Já jsem použil melasu, která je bohatá na řadu minerálů, jako je třeba železo.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?