Amarantová kaše s goji a chia semínky

Publikováno: 03. 06. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Snídaně
Amarantová kaše s goji a chia semínky
Ingredience:

1 hrnek amarantu
3- 4 hrnky vody
1/4 hrnku rozinek

na posypání a obložení
chia semínka
goji
banány
strouhaný kokos

Postup:

Amarant skvělým zdrojem železa, obsahuje také vápník, hořčík, fosfor, mangan a měď, vitaminy skupiny B a vitamin E, omega 3 mastné kyseliny a také 15 – 18% bílkovin s kompletním spektrem esenciálních aminokyselin. Není to dost dobrý důvod jej zařadit do jídelníčku? Při vaření ovšem dělá šlem, který se příliš nehodí do rizot a ani jako příloha není zrovna oslnivý. Kde má ale navrch, jsou právě kaše.

Podle toho, jak chceme kaši hustou, zalijeme hrnek amarantu 3-4 hrnky vody, přisypeme rozinky a ideálně necháme přes noc namočené. Vaříme zhruba 20 minut a hlavně ke konci je třeba kaši občas promíchnout. Servírujeme v miskách, které doplníme dalším ovocem a semínky – já jsem přidal na kolečka nakrájený banán, chia semínka, kustovnici čínskou aka goji a strouhaný kokos.

 

Pořiďte si amarant a quinou online ještě dnes a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné rizoto.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?