Pečený květák s tymiánem a česnekem

Publikováno: 09. 10. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Pečený květák s tymiánem a česnekem
Ingredience:

větší květák
2 stroužky česneku
olivový olej
koření: oregáno, bazalka, tymián

Postup:

Pečený květák je něco velmi jednoduchého, o čemž rozhodně nepřemyšlíte, že by mohlo být tak božské. Chcete důkaz místo slibů? Máte-li doma květák, pusťte se do toho. Květák rozdělte na menší růžičky a promíchejte se s olivovým olejem, rozetřeným česnekem, tymiánem, oregánem a bazalkou a nechte alespoň před noc v lednici namarinovat. Poté jej upečte na pečícím papíru (nebo silikonové podložce) na 180 °C půl hodiny, v polovině času růžičky květáku otočte. Já jsem ho servírovala s quinou smíchanou s nakrájeou čerstvou petrželkou, gomasiem a salátem z listového salátu.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
60 minut + marinování květáku
Tagy:
Květák

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?