Pečený květák s tymiánem a česnekem

publikováno: 09. 10. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Pečený květák s tymiánem a česnekem
Ingredience:

větší květák
2 stroužky česneku
olivový olej
koření: oregáno, bazalka, tymián

Postup:

Pečený květák je něco velmi jednoduchého, o čemž rozhodně nepřemyšlíte, že by mohlo být tak božské. Chcete důkaz místo slibů? Máte-li doma květák, pusťte se do toho. Květák rozdělte na menší růžičky a promíchejte se s olivovým olejem, rozetřeným česnekem, tymiánem, oregánem a bazalkou a nechte alespoň před noc v lednici namarinovat. Poté jej upečte na pečícím papíru (nebo silikonové podložce) na 180 °C půl hodiny, v polovině času růžičky květáku otočte. Já jsem ho servírovala s quinou smíchanou s nakrájeou čerstvou petrželkou, gomasiem a salátem z listového salátu.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
60 minut + marinování květáku
Tagy:
Květák
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?