Pečená plněná rajčata

Publikováno: 11. 04. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Pečená plněná rajčata
Ingredience:

6-8 velkých pevných rajčat
balení sójového granulátu
2 lžíce sójové omáčky
koření (paprika, pepř, italské bylinky)
1 hrnek kuskusu
2 lžíce olivového oleje
strouhaný veganský sýr na zapečení

Postup:

Plnění rajčat je větší piplačka než u paprik, ale spojení s kuskusem, sójovým granulátem a italskými bylinkami stojí rozhodně za to. Opět jde o plnohodnotné, ale lehké letní jídlo.

Jak na to? Na plotně necháme vařit sojový granulát s výraznějším kořením a sojovou omáčkou. Mezitím vybereme větší pevná rajčata, odkrojíme horní část a vydlabeme je opatrně lžičkou. Na pánvi orestujeme pórek, přidáme vymačkaný granulát, dužinu z rajčat, připravený kuskus (zalitý horkou vodou v poměru 1:1), italské koření, sůl, pepř a dobře promícháme.

Rajčata naplníme směsí, zakápneme olivovým olejem (případně nahoru nastrouháme nějaký veganský sýr – Violife, Veganline) a pečeme v troubě půl hodiny na 200°C.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
60 minut
Tagy:
Rajčata

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?