Batáto-cizrnový salát s miso rýží

Publikováno: 16. 01. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Batáto-cizrnový salát s miso rýží
Ingredience:

1 menší cibule
středně velká batáta (sladký brambor)
hrnek předem uvařené cizrny
1/2 lžička soli a 1/2 lžička skořice
2 lžíce sezamového oleje

příloha:
celozrnná rýže
rýžové miso

Postup:

Nejprve jsem nakrájela jednu malou cibuli nadrobno, jednu středně velkou batátu (sladký brambor) na menší kostky a smíchala je v misce se šálkem vařené cizrny, 1/2 lžičkou soli, 1/2 lžičkou skořice a 2 lžícemi sezamového oleje. Směs jsem umístila na plech se silikonovou pečicí podložkou a pekla ho na 200 °C v předehřáté troubě asi 40 minut. Tento mix jsem servírovala s celozrnnou rýží, kterou jsem vařila ve vodě ochucené rýžovým misem (asi 1 šálek zrna na 1 1/2 šálku vody a pomocí 2 lžičky misa). Zajímalo by mě, jestli někdo předtím měl bláznivý nápad vařit rýži v miso bujónu, ale chutná překvapivě jako risotto 🙂

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?