Nudle soba s kari dýňovou omáčkou a tempehem

Publikováno: 31. 03. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Nudle soba s kari dýňovou omáčkou a tempehem
Ingredience:

balíček nudlí soba
půl menší dýně hokkaidó
1 cibule
zelené fazolky
tempeh (pro zkušené i natural, pro začatečníky raději uzený / smažený)

Postup:

Znáte nudle soba? Jedná se o pohankové “špagety”, populární jsou hlavně v Japonsku. Velká škoda, že jsou tak drahé. Uvařte je podle návodu na obalu. Na omáčku budete potřebovat velkou cibuli a dýni hokkaidó – pro dvě osoby zhruba polovinu menší dýně. Orestujte v menším hrnci cibulku do sklovata a přidejte dýni pokrájenou na kostičky. Chvilku restujte společně, zasypejte lžičkou kari koření, několikrát promíchněte a zalijte vodou tak, aby byly kostky téměř zakryté a na mírné plameni vařte, dokud nezměkne. Poté omáčku rozmixujte do krémové jemnosti. Na pánvi orestujte hrst na malé kousky pokrájené zelené fazolky, rozdrobte na to tempeh a dochuťte sojovou omáčkou. Na talíř nejdříve přidejte nudle, na ně omáčku a nakonec fazolky s tempehem. Dobrou chuť.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?