Nudle soba s kari dýňovou omáčkou a tempehem

Publikováno: 31. 03. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Nudle soba s kari dýňovou omáčkou a tempehem
Ingredience:

balíček nudlí soba
půl menší dýně hokkaidó
1 cibule
zelené fazolky
tempeh (pro zkušené i natural, pro začatečníky raději uzený / smažený)

Postup:

Znáte nudle soba? Jedná se o pohankové “špagety”, populární jsou hlavně v Japonsku. Velká škoda, že jsou tak drahé. Uvařte je podle návodu na obalu. Na omáčku budete potřebovat velkou cibuli a dýni hokkaidó – pro dvě osoby zhruba polovinu menší dýně. Orestujte v menším hrnci cibulku do sklovata a přidejte dýni pokrájenou na kostičky. Chvilku restujte společně, zasypejte lžičkou kari koření, několikrát promíchněte a zalijte vodou tak, aby byly kostky téměř zakryté a na mírné plameni vařte, dokud nezměkne. Poté omáčku rozmixujte do krémové jemnosti. Na pánvi orestujte hrst na malé kousky pokrájené zelené fazolky, rozdrobte na to tempeh a dochuťte sojovou omáčkou. Na talíř nejdříve přidejte nudle, na ně omáčku a nakonec fazolky s tempehem. Dobrou chuť.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?