Mrkvová pomazánka

Publikováno: 05. 02. 2016   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Pomazánky
Mrkvová pomazánka
Postup:

Pokrájejte cca 8 – 10 mrkví na tlustější kolečka a na napařováku je pod pokličkou duste na mírném ohni asi 20 – 30 minut, dokud nebudou měkké. Přesuňte je do mixéru, přidejte půl hrnku vody a špetku soli a rozmixujte je. Vraťte je zpět do hrnce (teď už bez napařováku), zahřejte, přidejte ve studené vodě dobře rozmíchanou 1 lžíci kuzu (využít můžete i bramborový nebo kukuřičný škrob) a několik minut vařte za stálého míchání. Pro krémovou konzistenci přidejte podle chuti jednu (nebo dvě) lžíce tahini. Uchovávejte v nádobě v ledničce.

Tagy:
Mrkev Tahini
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?