Nudle soba s tofu-mrkvovou omáčkou

publikováno: 05. 03. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Nudle soba s tofu-mrkvovou omáčkou
Postup:

Omáčka má přesně čtyři složky: tofu, mrkev, ume ocet a ječmenné miso. Nejprve napařte kousky tofu (asi 100 g na osobu) a mrkvove pokrájené na špalíčky podobu asi 20 minut, nebo dokud mrkev mrkev nezměkne natolik, že jí lehce propíchnete vidličkou. Poté obojí vložte do mixéru a přidejte 1/2 lžičky ječmenného misa, asi 2 lžičky ume octa a teplou vodu z napařování (přidávejte raději pomalu a hlídejte si konzistenci). Omáčkou pak přelijte nudle soba, uvařené podle návodu na obalu, a ozdobte nařezanými nori proužky.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?