Miso polévka

Publikováno: 03. 05. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Polévky
Miso polévka
Ingredience:

zelí
pórek
mrkev
zázvor
slunečnicová semínka
rýžové nudle
miso

Postup:

Receptů na miso polévku existuje nepřeberné množství. Většinou se jedná o zeleninový vývar, doplněný např. mořskými řasami. Samotné miso v nich figuruje jako dochucovadlo. Vyzkoušejte ji v mnoha obměnách podle dostupné zeleniny. Hodí se do ní také asijské houby (shitake, jidášovo ucho, v případě sušených je třeba je cca na hodinu nechat namočit) nebo orestované tofu.

Rýžové nudle zalijeme vařící vodou, osolíme a necháme dojít. Na troše oleje zlehka orestujeme slunečnicová semínka, přidáme zeleninu (v mém případě mrkev, zelí a pórek, ale využít můžeme i brokolici, petržel, zkrátka co máme zrovna po ruce) a nakonec najemno nastrouhaný zázvor. Podlijeme horkou vodou, osolíme a necháme provařit. Těsně před koncem přidáme i nudle (záleží na druhu, tenké vlasové už budou patrně hotové, široké nudle bude lepší ještě chvíli nechat provařit).

Polévku stáhneme z ohně a přidáme ve vodě rozmíchané miso (cca vrchovatou polévkou lžíci na litr polévky). Miso samotné nemělo by už nemělo projít varem, připravili bychom se tak o některé cenné látky.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?