Miso pasta

Miso je pasta z fermentovaných sojových bobů. Používá se jako dochucovadlo do luštěninových jídel, pomazánek, na ochucení omáček, tradičních asijských nudlí. Vůbec nejznámějším pokrmem z misa je tradiční miso polévka.

Miso polévka

Miso polévka

03. 05. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Receptů na miso polévku existuje nepřeberné množství. Většinou se jedná o zeleninový vývar, doplněný např. mořskými řasami. Samotné miso v nich figuruje jako dochucovadlo. Vyzkoušejte ji v mnoha obměnách podle dostupné zeleniny. … více

Domácí paštika Patifu

Domácí paštika Patifu

02. 05. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Kešu namočíme přes noc a ráno vodu slijeme. Vložíme je do mixéru s na kostky pokrájeným uzeným / marinovaným tofu, misem, sojovou omáčkou a rozmixujeme. Chuťově doladíme podle vlastního gusta. Pomazánku je … více

Polévka, marinády, dresingy, dochucování… miso má pestré využití. Kupte si shiro, genmai, mugi nebo hatcho miso v eshopu Country Life.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?