Kheer

Publikováno: 09. 06. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Kheer
Ingredience:

2 hrnky kokosového mléka
2 hrnky vody
1/2 hrnku jasmínové rýže
1/4 hrnku rozinek
2 lžíce třtinového cukru (nemusí být)
trochu mletého kardamonu
ořechy, jahody – cokoliv na ozdobení

Postup:

Kheer (nebo kheeri) je druh sladkého pudinku, populárního v Indii. Obvykle se vyrábí vařením mléka, cukru a obilovin. My si ho připravíme ve veganské verzi. Vodu a kokosové mléko dáme vařit a přidáme cukr. Když tekutina začne bublat, přidáme propláchnutou rýži, kterou vaříme asi 20 minut, až se začne rozvařovat a kašovatět. Přidáme kardamon a ještě chvíli povaříme. Ozdobíme ořechy a ovocem.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?