Dýňový dhál

Publikováno: 09. 04. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Dýňový dhál
Ingredience:

1 menší dýně
250g suché červené čočky
1 cibule
olej na smažení
koření: garam masala, sůl

Postup:

Na jaře jsem doma objevil ještě jednu dýni, kterou bylo třeba rychle spotřebovat. Napadlo mě, co z jí udělat dhál? Na řepkovém oleji jsem smažil nadrobno nakrájenou cibulku, zatímco jsem bokem očistil dýni a pokrájel ji na menší kousky. Jakmile cibule začala sklovatět, přidal jsem na olej dýni a občas promíchnul, dokud cibule nezezlátla. Přisypal jsem lžičku garam masala (můžete použíti i chuťově podobné kari), nechal jsem rozvonět a zalil vařící vodou. Přidal jsem červenou čočku (poměr čočky ku vodě je zhruba 1:3), osolil. Jakmile začala čočka nabývat, bylo potřeba ji pravidelně tu a tam zamíchat, aby se dhál nepřipaloval. Zhruba po půlhodině se čočka rozpadla hustou kaši. Ideální příloha je rýže, já jsem si v tomto případě připravil oblohu ze zeleniny a klíčků.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
35 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?