Bazalko-slunečnicové pesto na těstoviny

publikováno: 29. 04. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Bazalko-slunečnicové pesto na těstoviny
Postup:

Nejdříve jsem pražila jeden hrnek slunečnicových semen, pak jsem je smíchala s hromadou fialové bazalky a dostatečným množstvím vody a olivového oleje, aby se mixér pořádně roztočil. Pesto jsem ochutila čerstvě mletým černým pepřem, černou vulkanickou solí, ume octem, citronovou šťávou a česnekem. Na olivovém oleji jsem orestovala do sklovata menší cibuli, pak jsem přidala pokrájené zelené fazole a nakonec pokrájený mangold. Přimíchala jsem těstoviny a na talíři je polila pestem.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?